Betonnen trappen

Een betonnen trap laten plaatsen: hoe werkt dat?

Een betonnen trap vind je vaak terug in scholen, openbare gebouwen of grote traphallen. Maar steeds vaker zien we een betonnen trap ook bij particulieren, zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Maar waarom zou je kiezen voor een betonnen trap, en hoe kan trappenmakerij Wim Van Loon je hierbij helpen? 

Een betonnen trap heeft verschillende voordelen

Betonnen trap bekleed met hout
  • Dankzij een betonnen trap kan je tijdens bouwwerken vlot naar een verdieping geraken, zonder je goede trap te beschadigen.

  • Een (voorlopige) betonnen trap kan je geld besparen, omdat je de afwerking kan uitstellen.

  • Een trap in beton is gemakkelijk af te werken met elk type materiaal.

Hoe kunnen we jouw als trappenmaker helpen met een betonnen trap?

Als trappenmaker kunnen we je helpen met een betonnen trap. We bieden zowel de mogelijkheid om betonnen trappen te stellen, of deze enkel te bekleden. Hieronder ontdek je ons maatwerk:

Betonnen trap bekisten

Voorbeeld van het bekisten van een betonnen trap
Als we een betonnen trap bekisten, wordt er eerst een mal of bekisting gemaakt waarin het beton wordt gestort. De bekisting wordt volledig op maat gemaakt. Het is dus mogelijk om in elke ruimte een geschikte betonnen trap te plaatsen. Als wij de bekisting voor je betonnen trap maken, dan geniet je uiteraard ook van de voordelen van de Stradivarius-methode: onze gepatenteerde verdrijving.

Betonnen trap bekleden

Voorbeeld van het bekleden van een betonnen trap

De bekleding van een betonnen trap hoeft niet persé de look van beton te hebben. Je kan het beton louter als goedkoop constructiemateriaal gebruiken en vervolgens laten bekleden met een ander materiaal naar keuze. Als ambachtelijke trappenmaker hebben wij natuurlijk veel ervaring met hout. Daarom bieden we je de optie om een betonnen trap te bekleden met hout. Daar waar een trap in beton een wat kille en industriële uitstraling kan hebben, oogt hout juist warm en natuurlijk. 

Onze meerwaarde als trappenmaker

Betonnen trap laten bekisten door trappenmaker Wim Van Loon

Voor we de mallen voor de bekisting maken, kijken we eerst uitgebreid naar jouw wensen. Bijvoorbeeld: wat voor soort leuning of afwerking wil je? Omdat we als trappenmaker veel ervaring hebben in de bekleding van betonnen trappen (in diverse materialen) houden we hier ook speciaal rekening mee.

Ook zullen we als trappenmaker een trap heel anders uittekenen dan een aannemer die verder geen kennis heeft over trappen. Zo ben je zeker dat je trap door een echte expert wordt vervaardigd, met de nodige kennis van zake.

Verder zal het gebruik van onze gepatenteerde Stradivarius-verdrijving een enorme meerwaarde geven: voor de latere afwerking, de beloopbaarheid en de veiligheid van je trap.

Tot slot: als we de betonnen trap na de bekisting ook bekleden, hebben we alle afmetingen en verhoudingen al in onze computer staan. Omdat wij het ganse project overzien, geeft dit nog meer zekerheid wat betreft de veiligheid, beloopbaarheid en kwaliteit van je trap.

Voorbeeld van een betonnen trap, bekleding met blauwe steen:

Voorbeeld van een betonnen trap bekleed met blauwe steen
Voorbeeld van een betonnen trap bekleed met blauwe steen

Onze hulp nodig?

Contacteer ons vrijblijvend. Wij helpen altijd...