Houten trappen

trapmodel Serenity,landelijke trap,houten trap op maat
Houten trap, model Classic
Houten trap, model Z-vorm,houten trap op maat
houten trap, model zwevende trap,trap op maat

Op zoek naar een houten trap op maat?

Als ambachtelijke trappenmaker maken wij houten trappen op maat van uw wensen, smaakvoorkeuren en budget. Ook doen we renovaties en restauraties. Hieronder ontdekt u onze dienstverlening: 

Trap in herenhuis stijl in woning te Antwerpen

De voordelen van een houten trap:

  1. Duurzaam: Houten trappen staan bekend om hun lange levensduur en kunnen jarenlang meegaan zonder aan structurele integriteit in te boeten.
  2. Milieuvriendelijk: hout is een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal met een lage CO2-voetafdruk, vooral als het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
  3. Aanpasbaar: Houten trappen bieden esthetische veelzijdigheid en kunnen op maat worden gemaakt, aangepast aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw huis.
  4. Uniek: Elke boomstam is uniek, met variaties in kleur en nerfpatronen, wat een authentiek karakter aan uw trap geeft.
  5. Comfort en warmte: Hout voelt comfortabel aan en biedt een warme uitstraling, wat bijdraagt aan een gezellige sfeer in huis.
  6. Investering: omwille van bovenstaande voordelen zorgt een houten trap voor een waardevermeerdering van uw woning, en een uitstekende investering voor de lange termijn.

Hoe kunnen we u als trappenmaker helpen met een houten trap?

houten trap op maat,collega Kevin,atelier

Een houten trap op maat van uw project

Onze gepassioneerde vakmannen staan voor u klaar. We vervaardigen uw trap steeds op maat van uw wensen, voorkeuren en de vereisten van uw project.

houten trap,model modest,budgetvriendelijke trap

Een houten trap in elke prijsklasse

Wij vervaardigen zowel exclusieve trappen, maar evengoed voorzien we budgetvriendelijke creaties. Hierbij willen we - zonder in te boeten aan de kwaliteit van ons ambachtelijke vakmanschap - een antwoord bieden op de vragen die we van prijsbewuste klanten krijgen inzake de betaalbaarheid van zo’n meubelstuk.

Trappenmakerij WIm Van Loon, levering in gans Belgiƫ en Nederland

Plaatsing in gans België en Nederland:

Ons ervaren team van plaatsers kan een trap plaatsen op elke locatie in België en Nederland. Bovendien zetten we stappen op de internationale markt. Hierdoor kunnen we in onderling overleg ook wereldwijd trappen plaatsen. 

Houten trap, model zwevende trap,maatwerk

Ontdek onze unieke modellen

Onze houten trappen worden voor elke klant individueel en op maat vervaardigd. Maar niet voor elke klant is het gemakkelijk om zelf zo’n volledige trap uit te denken. Daarom ontwikkelden we enkele modellen, die u inspiratie en een richting kunnen geven, in welke stijl en met welke elementen uw droomtrap door ons kan worden gerealiseerd.

Ontdek hier onze trapmodellen
Houten trap,model blokleuning,trap met witte gesloten wand,leuning met witte wand,op maat volgens de wensen van onze klant

We helpen u de juiste stijl te kiezen voor uw houten trap

Omdat we maatwerk leveren, kunnen we uw trap voorzien in diverse stijlen. Welke stijl u kiest is volledig afhankelijk van uw smaakvoorkeuren en de rest van uw interieur. Het is immers belangrijk dat uw trap mooi integreert in uw woning. Om uw keuze gemakkelijker te maken, geven we u graag enkele voorbeelden van stijlen voor houten trappen. 

Ontdek hier diverse stijlen
renovatie trap, nieuwe trap, aansluiting aan bestaande trap, leuning, courbe

Renovatie van een bestaande houten trap nodig?

Wilt u een houten trap laten renoveren? Voor ons als ambachtelijke trappenmaker is de renovatie van een trap minstens even belangrijk als het creëren van een nieuwe trap. Als uw trap nog te goed is om uit te breken, een bepaalde authenticiteit bevat of unieke karakteristieken herbergt, dan zou het zonde zijn om dat teniet te doen. In zo’n geval zullen wij uw trap met zorg en respect behandelen, en renoveren volgens de regels van de kunst.

Hierbij letten we bijvoorbeeld op de juiste houtsoort en draadrichting van het hout, zodat die perfect aansluiten bij de rest van uw trap. Het lijstwerk, freeswerk en draaiwerk zullen we zo goed als mogelijk namaken. Indien uw originele trap bijvoorbeeld een sierlijke handgreep heeft dan kunnen we die ook namaken, of bijvoorbeeld op zoek gaan naar één van onze bestaande ontwerpen die het beste aansluit bij uw bestaande trap. Ook deze handgreep zal door onze vakmannen ambachtelijk worden vervaardigd in ons eigen atelier.

Voorbeelden van renovatieprojecten
Restauratie houten trap,kopie vanuit oude foto,bestaande trapdelen namaken,respect voor bestaande houtsoort

Restauratie van beschermd erfgoed

Behalve renovatie doen wij ook de restauratie van houten trappen. Bijvoorbeeld bij monumenten of gebouwen die vallen onder het patrimonium van beschermd erfgoed is het belangrijk dat de originele trap zijn authenticiteit behoudt. Hierbij restaureren we de trap met zorg en met respect voor de originele karakteristieken.

Doormiddel van de houten trapdelen te herstellen, te verlijmen, te behandelen en op te schuren wordt het authentieke karakter van de bestaande trap opnieuw in de spotlight gezet.

Bovendien kunnen we met behulp van onze tekensoftware en CNC een exacte kopie maken van bestaande houten trappen of houten trapdelen. Zelfs vanuit oude foto's kunnen we de originele trappen en trapdelen opnieuw ontwerpen.

Onze gepassioneerde vakmannen restaureren trappen van honderden jaren oud en onze trapcreaties staan te pronken in monumenten en beschermd erfgoed in zowel binnen- als buitenland.

Voorbeelden van restauratieprojecten

Onze hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder.
Contact opnemen