Over ons

Wie is ambachtelijke trappenmaker Wim Van Loon?

Trappenmaker Wim Van Loon en vader Marc Van Loon, één van de beste trappenmakers van België

Trappen maken zit bij Wim in het bloed

Hout is al zijn passie voor zolang Wim zich kan herinneren. Vanaf jonge leeftijd werkte hij aan de zijde van zijn vader Marc Van Loon, één van de beste trappenmakers van België. Die leerde Wim de geheimen van het vak. Ondertussen zet Wim zelf de zoektocht naar perfectie verder bij Trappenmakerij Wim Van Loon.

“Voor elke klant maken we een trap met hart en ziel. Bij Trappenmakerij Wim Van Loon transformeren we een trap tot uniek meubelstuk.”

Trappenmaker Wim Van Loon maakte als kind al trappen

Onze visie

klassieke trap op maat model Serenity

Elke trap die gemaakt wordt bij trappenmakerij Wim Van Loon is uniek.

We maken onze trappen op ambachtelijke wijze in ons eigen atelier. Hierdoor kunnen we extra letten op kleine details, het hanteren van de juiste verhoudingen en kunnen we individueel inspelen op de behoeften van onze klant. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier betere kwaliteit kunnen leveren, en op een productieve wijze kunnen bijdragen aan de sector.

We zien het als een uitdaging om voor elke ruimte een gepaste trap te maken die goed beloopbaar is, veiligheid garandeert en bovendien ook stijlvol is. Hierbij zorgen we telkens voor de juiste match tussen klant, model en uitwerking.

Ons team

Trappenmakerij Wim Van Loon bestaat uit een jong team gemotiveerde vakmannen. Ons bedrijf is door de jaren heen heel wat uitgebreid. Elke nieuwe werknemer wordt een onmisbare schakel in ons werkproces. Iedereen kan iets van elkaar leren. Samen groeien we met het bedrijf mee en bouwen we aan een vruchtbare toekomst.
Collega Kevin

Kevin

Collega Guy

Guy

Wim Van Loon

Wim

Collega Karlien

Karlien

Collega Carlo

Carlo

Collega Gregory

Gregory

Collega Filip

Filip

Collega Stijn

Stijn

Collega Nico

Nico

Collega Dries

Dries

Wat maakt ons uniek?

Houten trap model classic,verdrijving,stradivarius,gepatenteerde verdrijving,klassieke trap

Mijn vader, Marc Van Loon, ontwikkelde een uniek systeem voor het verdrijven van trappen waardoor trappen maken een echte kunst is geworden. De verdrijvingsmethode ‘Stradivarius’ is genoemd naar de beroemde viool. Het instrument klinkt perfect, maar niemand weet exact hoe ze precies gemaakt werd. Dat is met onze trappen ook zo: elke trap die bij ons buitengaat draagt de handtekening van de maker en heeft zijn eigen geheimen.

Door de "Stradivarius"-methode zijn er aan de binnenkant van het gedraaide gedeelte van de trap geen kleine spieën. De treden zijn overal zo breed mogelijk gemaakt. De trap is hierdoor gemakkelijker te belopen. Aangezien er door deze methode tussen de eerste en de laatste treden geen rechte treden zitten en geen enkele trede dezelfde vorm heeft, krijgt men een prachtige waaier. De trap is dus mooier en veiliger!

Ontdek onze gepatenteerde verdrijving

Onze garanties

Of we maken het goed, of we maken het niet

Als ambachtelijke trappenmaker leveren wij enkel kwaliteitstrappen die de tand des tijds doorstaan om blijvend te pronken in uw woonst. 

Kraakvrij

We passen meerdere technieken toe, waarvan we zeker zijn dat ze de beste oplossingen bieden om een volledig kraakvrije trap te kunnen garanderen.

Gepatenteerd "Stradivarius" principe

Bij al onze trappen met kwartslag maken we gebruik van ons eigen gepatenteerde verdrijvingssysteem, waardoor de looplijn optimaal wordt benut, uw trap veiliger wordt, en op elke trede een comfortabele voetplaatsing kan worden gegarandeerd.

100% vakmanschap, met passie en liefde voor het vak

Wij werken met een team van vakmannen met vele jaren ervaring die met passie en liefde voor het vak uw trap op ambachtelijke wijze vervaardigen in ons eigen atelier.

Onze kwaliteitslabels

Wim Van Loon kreeg diverse onderscheidingen van het Koninklijk Instituut der Eliten in de Arbeid

Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid

Wim Van Loon kreeg diverse onderscheidingen van het Koninklijk Instituut der Eliten in de Arbeid

Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid

Trappenmaker Wim Van Loon op audiëntie bij de Koning van België

De Koning van België schonk Wim Van Loon deze eretekens: 

  • Cadet van de Arbeid (2010)
  • Laureaat van de Arbeid (2017)

Deze bijzondere onderscheidingen kregen voor onze klanten een speciale plek in onze showroom, als bekrachtiging voor het authentieke vakmanschap dat we aan u kunnen bieden.

Trappenmaker met Koninklijke eretekens: Cadet van de Arbeid
Trappenmaker met Koninklijke eretekens: medaille
Koinklijke onderscheiding: laureaat van de arbeid
Erkend Ambacht label

Erkend ambacht

Erkend Ambacht label

Erkend ambacht

Via de FOD Economie kregen wij het kwaliteitslabel "erkend ambacht". Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van onze trappenmakerij, het manuele aspect van onze ambacht en de vakkennis, skills en expertise die wij als ambachtelijke trappenmaker dagelijks inzetten om voor u de ideale trap te creëren.

kwaliteitslabel: handmade in belgium uitgereikt door Unizo

Handmade in Belgium

kwaliteitslabel: handmade in belgium uitgereikt door Unizo

Handmade in Belgium

Steeds meer consumenten gaan op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hechten meer en meer belang aan een lokale productie, duurzame processen, herkomst van grondstoffen, verantwoorde materiaalkeuze,...

Maar voor een consument is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke producten die aangeboden worden ook daadwerkelijk ambachtelijke en handgemaakte producten zijn.

Daarom lanceerde Unizo het label “HANDMADE IN BELGIUM”. Hierdoor kan een klant wél gemakkelijk ambachtelijk vakmanschap onderscheiden van industriële massaproductie.

Een kijkje achter de schermen

Trappenmaker Wim Van Loon ontvangt klant in de toonzaal
Hier zie je het team van trappenmaker Wim Van Loon een trap maken in het atelier
Hier zie je collega Kevin een trap maken in het atelier
Hier zie je collega Guy een trap maken in het atelier
Hier zie je collega Carlo een trap maken in het atelier
Hier zie je collega Guy een trap maken in het atelier
Hier zie je collega Nico een trap maken in het atelier
Hier zie je collega Kevin een trap maken in het atelier
De ambacht van trappenmaker, close-up van het proces van een trap maken in ons atelier
Hier zie je collega Stijn een trap maken in het atelier
Afspraak maken met collega Gregory in onze toonzaal

Tijd voor een nieuwe trap?

Een nieuwe trap laten plaatsen is een belangrijke beslissing, een investering voor het leven. Maar elke ruimte is anders. Elke trap vereist een andere aanpak.

Maak vandaag nog een afspraak met collega en projectleider Gregory. Met zijn jarenlange vakkennis en expertise als trappenmaker staat hij voor u klaar in onze toonzaal. Hij geeft u een beter beeld van de verschillende mogelijkheden voor uw specifieke situatie en begeleidt u in het maken van de juiste trapkeuze.

Maak een afspraak
Contacteer ons vrijblijvend