Gepatenteerde verdrijving

Ontdek onze gepatenteerde verdrijving: de "Stradivarius"-methode

Trappenmaker, Wim Van Loon, Trap verdrijven, Stradivarius, Gepatenteerde methode

Wim Van Loon aan het woord:


Mijn vader, Marc Van Loon, ontwikkelde een uniek systeem voor het verdrijven van trappen waardoor trappen maken een echte kunst is geworden. De verdrijvingsmethode "Stradivarius" is genoemd naar de beroemde viool. Het instrument klinkt perfect, maar niemand weet exact hoe ze precies werd gemaakt. Dat is met onze trappen ook zo: elke trap die bij ons buitengaat draagt de handtekening van de maker en heeft zijn eigen geheimen. 


Die "geheimen" wil ik op deze pagina graag met u delen...

Een standaard verdrijving kan gevaarlijk zijn

Bij een standaard trap met kwartslag is er een groot probleem: op de plek waar de trap een bocht maakt worden de treden te smal en krijgen deze treden in de bocht een spievorm. Omdat er onvoldoende plaats is voor uw voeten zijn deze smalle spieën niet of nauwelijks bewandelbaar. Bovendien is dat niet veilig, zowel voor de voetplaatsing van volwassenen maar bijvoorbeeld ook voor de voetjes van kindjes, die in de bocht net op dat smallere stuk zullen stappen, naast mama of papa, aan de kant van de leuning. Omdat de looplijn van zulke trap niet optimaal wordt benut, kan dat ernstige gevolgen hebben.

Verder zal het bij deze "standaard" manier van verdrijven ook niet evident zijn om in een kleine ruimte een optimale looplijn te krijgen.

Standaard verdrijving van een trap, niet veilig voor een kind

Waarom de Stradivarius-methode zo belangrijk is

Omwille van zulke problemen bij de standaard verdrijving van een trap, gebruiken wij onze gepatenteerde verdrijvingstechniek: de Stradivarius-method. Dit is een soort “Gulden Snede” voor trapwerk - waarbij we bij elke trap op zoek gaan naar de ideale “stap” van onze klant.

Wanneer we onze trappen uittekenen maken we bijvoorbeeld gebruik van een soort "cirkels” om de looplijn te herverdelen. Hierbij zorgen we niet alleen voor een herverdeling van de looplijn, maar creëren we aan de binnenzijde van de trap ook een ideale verdeling van de treden, en zorgen we ervoor dat niet alle treden aan de binnenzijde in een hoek in de trappaal komen. Hierdoor verdwijnen de kleine spieën, wat zorgt voor een veel aangenamer gevoel wanneer u uw trap beloopt, meer veiligheid en u kan bij wijze van spreken zelfs blindelings uw trap bewandelen.

Stradivarius,gepatenteerde verdrijving van een trap, wel veilig voor een kind

Video: interview met Wim Van Loon over "Stradivarius" verdrijving

Voor u visueel voorgesteld:

standaard verdrijving van een trap, zonder de Stradivarius methode

Standaard verdrijving van een trap

Op de tekening hierboven ziet u een visuele voorstelling van de standaard manier van verdrijving, waarbij alle treden samenkomen in de bocht en daar veel te smalle spieën vormen.

Verdrijving van een trap met de Stradivarius methode, kwartslag

Stradivarius-methode

Hier ziet u onze gepatenteerde manier van verdrijving, waarbij we de treden gelijkmatig verdelen over de ganse trap, waardoor we in de bocht van de trap veel meer veiligheid en comfort garanderen.

Voor u visueel voorgesteld:

standaard verdrijving trap, zonder de Stradivarius methode, kwartslag

Hoe de verdrijving meestal gebeurt

Omdat de leuning van een trap steeds de treden volgt, ontstaan er bij een standaard verdrijving hoogteverschillen bij leuning en handgreep, wat gevaarlijk kan zijn en ook visueel niet mooi presenteert.

Verdrijving van een trap met de Stradivarius methode, kwartslag

Stradivarius-methode

Dankzij onze gepatenteerde methode zullen leuning en handgreep optimaal aansluiten. Dit is handiger wandelen, zorgt voor meer comfort, en ook de veiligheid van de trap wordt verbeterd.

Alle voordelen van de Stradivarius-methode op een rijtje

  • Zeer comfortabel wandelen op elke trede
  • Meer aangepast aan de menselijke wandelpas

  • Ergonomisch gezien ook gezonder

  • De veiligheid van uzelf, uw gezin en uw gasten wordt verbeterd

  • Trapleuningen sluiten mooi aan

  • Meer natuurlijke uitstraling van je trap

  • Mooie "waaier" van treden over de ganse trap
Trap met blokleuning

Op zoek naar een veilige trap?

Kom langs in onze toonzaal. We nemen u graag mee in ons verhaal...

Plan hier uw afspraak